Acte en homenatge a Manel Clot

1 de març del 2017
De les 19:00h a les 21:30h
A l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic

L’1 de març de 2017, a la Sala d’Actes d’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic a les 19 h, tindrà lloc l’acte de donació de la família Clot del fons bibliogràfic Manel Clot a la Biblioteca Daniel Giralt Miracle, especialitzada en art, disseny arquitectura de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, a càrrec de Salvador Clot, germà d’en Manel Clot i Felip Vidal, director de l’escola.

Seguidament tindran lloc les intervencions sobre la persona i l’obra de Manel Clot, amb la participació de:

Ferran Barenblit, director del MACBA
Carles Congost, artista
Marià Dinarès, president d’H. Associació per a les Arts Contemporànies
Pep Duran, artista
Jordi Pagès, artista

L’activitat de Manel Clot (Granollers, 1956 – 2016) va suposar la irrupció d’una mirada i una actitud essencials per a la configuració del panorama de l’art contemporani a partir dels anys noranta. Centrada en el comissariat i la crítica d’art (El País, a les revistes Àrtics i Lápiz…) i la docència (a la UPF i a EINA), Clot va fer de la investigació i la recerca el seu motiu de treball, cosa que li procurà avançar-se a molts dels corrents estètics i de pensament que havien de venir, portar-los al públic i trobar els artistes que hi apuntaven per a donar-los veu, i també instigar altres creadors a sumar-s’hi. El paper i l’essència de l’artista, l’ús de llenguatges marginals o dels mitjans de comunicació o les noves formes de cultura, la preocupació pel llenguatge, l’arxiu, la il·lustració, l’erotisme, la identitat individual i col·lectiva… La seva tasca ha estat un seguit d’introduccions de nous àmbits en la pràctica de l’art. I també una nova manera de relacionar-se el curador amb l’artista.

Un repàs als principals creadors actuals seria també una enumeració de molts dels artistes a qui Manel Clot ha potenciat i estimulat; una mostra més del seu talent, del risc en la pràctica i de la seva obra i tot el que ell ens ha llegat.

Organització: H.Associació per a les Arts Contemporànies i Escola d’Art i Disseny Superior de Vic.